Kalamaja Pruulikoda, 2017 |
Pole pikalt midagi kirjutanud, rohkem nagu eksperimenteerinud pruulidega ning nagu postituse piltide rohkusest näha saab, olen tegelenud veidi ka fotograafiaga. Tulles aga selle postituse põhiteema juurde, siis pruulisime ühe ilusa porteri Eestis suitsutatud linnaste ja kahe erineva tšilliga. Pilootpruule "Kalamaja Kaunas"ele tegime vist kaks, kuid need polnud ka päris midagi Kaunase-laadset. Üks varasem tšilliõlu mis ma kunagi pruulisin kandis nime Chill It Bang, see sai inspiratsiooni Tom Kha aasiapärasest supist, kuid Kalamaja Kaunasel pole sellega enam midagi ühist peale värvi ja "veidi" väiksema tšillitaseme poolest :)
Suure ja ametliku pruuli otsustasime teha minu varasema piloodi ja Taneli veidi hilisema
piloodi vahepealse ristandi. Tanel on kõva tšillifarmer ja kasutasime 60+ tema kasvatatud teravat tšillit, et saada kauna värskust ja sügavat teravust. Lisaks panime hulgim ka Birds Eye tšillit, mis oma tugevuselt ja teravuselt jääb juba suurte poiste mänguplatsile. See tšilli annab kannaga-näkku-teravuse, mis on pigem suu eesotsas. Neid ohtlikke vürtse käisime kääritustanki juurde lisamas päris mitu korda ja mitmes osas, et just meile sobiv piprataseme saavutaksime ning et õlu ei jääks punase paprika levelile. Kes vähegi vürtsisemaid elamusi otsib, siis Kalamaja Kaunas on just selline õlu, mida võiksid proovida. Minul näiteks ei ole probleemi üksi pudelist jagu saamisega, aga kui pelgad, tehke sõpradega kolme peale vms. Ega see siis selline ka päris pole, et võtad lonksu ja siis õlu puurib läbi soolikate otseteed läbi. See on ikka selline siidise kehaga ja tugeva põhjaga korralik vürtsikas porter! Head nautimist!
piloodi vahepealse ristandi. Tanel on kõva tšillifarmer ja kasutasime 60+ tema kasvatatud teravat tšillit, et saada kauna värskust ja sügavat teravust. Lisaks panime hulgim ka Birds Eye tšillit, mis oma tugevuselt ja teravuselt jääb juba suurte poiste mänguplatsile. See tšilli annab kannaga-näkku-teravuse, mis on pigem suu eesotsas. Neid ohtlikke vürtse käisime kääritustanki juurde lisamas päris mitu korda ja mitmes osas, et just meile sobiv piprataseme saavutaksime ning et õlu ei jääks punase paprika levelile. Kes vähegi vürtsisemaid elamusi otsib, siis Kalamaja Kaunas on just selline õlu, mida võiksid proovida. Minul näiteks ei ole probleemi üksi pudelist jagu saamisega, aga kui pelgad, tehke sõpradega kolme peale vms. Ega see siis selline ka päris pole, et võtad lonksu ja siis õlu puurib läbi soolikate otseteed läbi. See on ikka selline siidise kehaga ja tugeva põhjaga korralik vürtsikas porter! Head nautimist!
Lubame tšillit, tšillit pead ka saama! |
Aaa, mis see nimi sulle meenutab? Et ongi Eestis pruulitud Leedu linnanimega ja Läti lipuvärvidega õlu?
silt pudelil. |
PS! Kalamaja Pruulikoda sai endale uue veebi!! Vaata, et siis vanuse ikka õigesti sisestad, kas oleb üle või alla 18. Kliki siia --> www.kalamajapruulikoda.ee
Kõikide fotode autor Silver Solnask / Kalamaja Pruulikoda
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar