Oleme oma Kalamaja Pruulikojaga tegelikult pidevalt rakkes - loome uusi retsepte, kohandame vanu, täiendame olemasolevaid - ühesõnaga see, et blogis on vaikus olnud ja vaat' et tolmurullidki juba ridade vahel veerevad, ei tähenda et pruuni paksu karvaga karu kombel pool aastat unes oleme olnud. Vastupidi! Käisime vahepeal peredega Käblikul "puhkamas", kui nii võib öelda. Meile ise meeldib kasutada terminit 'aktiivne puhkus', kus siis puhkamise kõrvalt sai ka parajalt pruulitud ja raskelt kohaliku kraami degusteeritud. Käbliku poisse peab kiitma, et nad ikka lahjasid ja ülihäid "libistamisõllesid" ka ikka pruulivad, täänks! Aga ilma pikema jututa, daamid ja härrad (kes kõik üle 18.a vanad, eks), lubage esitleda teile meie uusimat õlut -
topelt-IPA pruulitud hoolikalt valitud kuusevõrsetega "VISA MAESTRO"
on teie ees! [Aplaus]
"Visa Maestro" , Kalamaja Pruulikoda |
Sildi disain, klassikaline B&W |
"/---/Aroom. Oi. Okas ninna! Kaks okast mõlemasse sõõrmesse. Marumõnusad pehmevõitu ja vaigused okkad, mida tahaks
kohe silitada ja kaisutada. Magusakas-mõrkjad ... ja hurmaa? Kas kakipuul on okkad? Ja kakipuu ei ole see mis sa praegu mõtlesid, vaid see, mis kasvatab hurmaasid.Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse laotab aga suus laiali seeeeeellllise hurmava magusa vaiguvaiba, et keel tahaks selle ümber kokku rulluda ja mitte enam lahti voltuda. Haldjate nõidus ja metsavana sajatus panevad kõrisõlme üha uuesti ja uuesti neelama, kuigi tahaks seda suutäit võimalikult kaua keeletorus hoida./---/Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Seni parim rüübe mida Kalamaja sildi all turundatud ja ilmselt ka parim Käblikus pruulitud joogipoolis. Geniaalne värk!"
"Visa Maestro", iperial IPA, 8.1% vol., klassikalises IPA klaasis. |
Retsept algselt oli tavalise IPA jaoks tehtud, umbes 6.5%vol.-i, aga kuna ees on külmemad ilmad ja pimedamad ööd, siis natuke muutsime retsepti tehes seda kangemaks, kuid samas hoides keha topeltipale natukene kergema kui tavaliselt. Meie probleemiks on see, et väga paljud imperial IPA-d on liiga magusad, tripel-IPAdest rääkimata. Humalatest kasutasime selliseid, mis annaks edasi ja toetaks kuuse ja männi vaigusust. Soovitan väga seda proovida, sest see maitsete mäng mis suus hakkab toimuma, on väga huvitav - magusapoolsem aroom, esmamaitses peab magus ja hapusus duelli ja lõppmaitses pargib kuivus ja humal keelel. No kui see õlu nii kange ei oleks, jooks ma seda igatahes väga tihti ja palju.
Ja lõpetuseks väike video-tutorial (enne kui poodi seda ostma tormad) kuidas siis seda kuuse-IPAt ka klaasi valada. Head isu!
Visa Maestro by Kalamaja Pruulikoda
Vala Visa Maestro IPA klaasi - just siis tuleb aroom ja maitse kõige paremini esile. Terviseks! 🍻 For best aroma and taste experience, pour our Visa Maestro to proper IPA glass. Cheers! 🌲 🎧 Muusika/music: VALHALLAN music . Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Posted by Kalamaja Pruulikoda on Monday, October 16, 2017
PS. Kõik fotod ja video siin postituses olen teinud ise (va. sildi disain).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar